KAMER SÛRESİ

Nehhâs'ın bildirdiğine göre İbn Abbâs: "Kamer Sûresi, Mekke'de inmiştir" dedi.

İbnu'd-Durays, İbn Merdûye ve Beyhakî'nin Delâil'de bildirdiğine göre İbn Abbâs: "Kamer Sûresi, Mekke'de inmiştir" dedi.

İbn Merdûye, İbnü'z-Zübeyr'den aynısını bildirir.

Beyhakî'nin Şuabu'l-İmân'da bildirdiğine göre İbn Abbâs: "Kamer Sûresi, Tevrat'ta beyazlatıcı olarak geçmektedir. Çünkü o, yüzlerin kararacağı gün sahibinin yüzünü beyaz kılandır" dedi. Beyhakî: "Bu münker bir hadistir" dedi.

Ebu'ş-Şeyh ve Deylemî hadisi Resûlüllah'a (sallallahü aleyhi ve sellem) dayandırarak Hazret-i Âişe'nin şöyle dediğini bildirir: "Kim Secde, Yasin, Kamer ve Mülk Sürelerini okursa bunlar, kendisi için şeytanlardan ve şirkten koruyucu olur ve kıyamet gününde derecesini yükseltirler."

İbnu'd-Durays, İshâk b. Abdillah b. Ebî Ferve'den hadisi Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) dayandırarak şöyle bildirir: "Her kim Kamer Sûresini iki gecede bir okursa kıyamet gününde Allah bu kişinin yüzünü Ay'ın ön dördüncü gecesi gibi parlak kılar. "

İbnu'd-Durays, Leys kanalıyla Ma'n'dan, o da Hemdân'lı yaşlı birinden hadisi Resûlüllah'a (sallallahü aleyhi ve sellem) dayandırarak şöyle bildirir: "Kim Kamer Sûresini vefat edene kadar iki gecede bir okursa yüzü Ay'ın on dördüncü gecesinden daha parlak bir şekilde Rabbine kavuşur. "

Ahmed'in bildirdiğine göre Muâz b. Cebel ashâbıyla beraber imam olarak yatsı namazını kıldı ve Kamer Sûresini okudu. Ancak Muâz namazı bitirmeden biri namazını bitirdi ve kalkıp gitti. Muâz bu kişiye ağır sözler söyleyince bu kişi Resûlüllah'a (sallallahü aleyhi ve sellem) gidip mazeretini belirtti ve: "Ben bir hurmalıkta çalışmaktaydım, suyun taşarak boşa akmasından korktum" dedi. Bunun üzerine Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem), Muâz'a: "Namazı Şems Sûresi ve buna benzer sûreleri okuyarak kıldır" buyurdu.

1

Bkz. Ayet:3

1 ﴿